Feestje in de Hunter Valley
Door: Astrid
Blijf op de hoogte en volg Astrid
28 September 2008 | Australië, Sydney
Afgelopen weekend hebben we het vrijgezellenfeest van Amy gevierd, ze gaat namelijk 1 november trouwen! Een vrijgezellenfeest is alleen voor de vriendinnen van de bruid en dus zijn we met zes meiden in 3 uur naar de Hunter Valley gereden. Dit is een wijngebied ten noorden van Sydney. Veel wijnen komen hier vandaan. Misschien ook wel een aantal van de Australische wijnen die in Nederland verkocht worden.
Zaterdag zijn we naar twee wijnboerderijen geweest, en natuurlijk hebben we daar wijn geproefd. Ze smaken allemaal zo verschillend. Het is vooral leuk om er uitleg bij te krijgen. Het is best ingewikkeld om goede wijn te maken!
We hebben geslapen op een 'alpaca farm', daar liepen honderden alpaca's rond. Het is een mix tussen lama's en schapen en deze dieren komen vooral in Zuid Amerika voor. Ze geven geen melk, maar wel hele goede (dure!) wol. Hebben jullie ze ooit gezien? 's Avonds hebben we spelletjes gespeeld en lekker gegeten. Het was heel gezellig! Over 5 weken is het huwelijk van Amy en Michael, dan zien we elkaar allemaal weer.
Morgen vertrek ik alweer. Het is jammer om Sydney te verlaten, maar ik heb ook wel erg zin in Melbourne. De komende twee weken ga ik deze stad verkennen! Het is de hoofdstad van de staat Victoria, zoals Sydney de hoofdstad van de staat New South Wales is. Beide steden zijn veel groter dan de hoofdstad van Australië, dat is namelijk Canberra. Maar omdat deze twee steden ruzie maakten om welke stad hoofdstad van het land zou worden is besloten om in het midden een nieuwe stad te bouwen. Canberra dus!
De afgelopen week heb ik voor het eerst geprobeerd te surfen. Wat is dat moeilijk! De golven zijn heel groot en krachtig, dus je wordt snel omver gegooid. Het surfboard vasthouden is al een kunst, erop peddelen gaat nog redelijk, maar gaan staan is echt niet te doen. Wie weet lukt het de volgende keer!
Michael en Amy hebben me laten zien waar Captain Cook voor het eerst voet aan wal zette in Australië. Dat is in Botany Bay, vlakbij Sydney. Captain Cook is de eerste Europeaan (een engelsman) die in april 1770 zich in Australië vestigde en Australië koloniseerde. Groot Brittanië stuurde gevangengen over en deze gevangenen hebben het gebied rondom Sydney als eerste gekoloniseerd. Lekker volk was dat dus!
Australië is tot 1901 een kolonie van Groot Brittanie geweest. De koningin van Groot Brittanie (Queen Elisabeth) is nog steeds ook de koningin van Australië!
De Nederlanders kwamen, in de tijd dat zij veel naar Oost Indie reisden (Indonesie en Maleisië), ook in Australie. Dat was aan de westkust, in Western Australia, maar zij vonden dit land niet zo interessant om er een kolonie van te maken. De invloed van de Nederlanders zie je hier in Australié nog wel. Het eiland Tasmanië (waar ik in deze reis ook nog heen ga) is bijvoorbeeld vernoemd naar de Nederlander Abel Tasman. En Arnhemland is een aboriginalgebied boven Darwin. Grappig he? Van Diemensland is ook zo'n voorbeeld, zo heette Australië vroeger.
Ik heb tijdens deze reis ook al een aantal oudere mensen ontmoet die vroeger zijn geëmigreerd uit Nederland. Zij kunnen dus nog Nederlands met mij praten, maar wonen al wel zo'n 50 jaar in Australië. Ze zijn na de tweede wereldoorlog, toen het leven in Nederland niet makkelijk was, hierheen verhuisd. Het zijn er best veel!
Zo, ik ga mijn tas inpakken, op naar het volgende deel van deze trip!
Cheers
Zo, ik ga mijn tas inpakken, op naar het volgende deel van deze trip!
Cheers
28 September 2008 - 12:18
Yvonne:
Hé Assie,
Zo te lezen vermaak je je nog prima daar!
Leuk dat je nu zoveel foto's op je site kunt zetten!
Hier alles oké. Inmiddels wel weer gewend aan mijn eigen huisje.
Have fun in Melbourne!
XXX Yvonne -
29 September 2008 - 17:45
Damian:
Hoi juf
het berichtje wat u aan mij gestuurd had zie ik opeens wel. met mijn konijn gaat het goed en met het andere konijn ook. en mij gaat het ook goed, groep 7 is heel leuk ik zit nu bij mijn broer in de klas en de school is heel mooi. ik heb mijn boekbespreking gehad en ik had een 9 en een half. ik had over geronimo stilton gedaan.
doei juf, groetjes van damian -
29 September 2008 - 20:31
Nicolien:
Hoi As,
Dank je wel voor je lieve kaartje! En erg leuke dingen onderneem je! Surfbabe!
Blijf je volgen!
x -
05 Oktober 2008 - 14:56
Celine:
Hoi juf,
Alles is goed met mij.
Aviodrome was leuk vooral
de vliegsimulator.
En in de klas zijn we Groningen aan het leren.
Juf Marja is lief maar ik mis U wel!!!
Dikke knuffel
van Celine -
06 Oktober 2008 - 17:00
Tja...(ok Ff Genoeg):
Ja en die Koekje:) probeerde toch ook om Antartica te bereiken.
Hoezo wouden jullie in een boerderij slapen?
Nou dat Tja gedoe houdt nu op.
Wanneer komt er eigenlijk een video?
Echt geniet er nog maar van!
Groeten,
Charlie
06 Oktober 2008 - 17:49
Daphne:
Hoi juf. O, ik mis u echt!
Het was wel leuk met schoolreisje maar ik had heel last van mijn kies en de volgende dag ging ik naar de tandarts en ik moest de kies trekken! En het kon niet verdooft worden want het was ontstoken!
Maar het is nu over.
Juf Marja is heel lief maar toch mis ik u wel.
Groetjes en xxxxxx Daphne