Kerstmis thuis - verrassing!!
Door: Astrid
Blijf op de hoogte en volg Astrid
01 Januari 2009 | Nederland, Apeldoorn
Iedereen, behalve papa, een beetje in het ootje genomen...daar stond ik ineens op kerstochtend op de stoep bij mama: stomverbaasd! En ook Thelma en Rowdy totaal verrast...
Al halverwege de reis had ik bedacht om toch te proberen kerst thuis te vieren. Niets gaat boven je familie, na zo'n lange tijd reizen! Via Malaysian airlines in Sydney heb ik kunnen regelen dat ik eerder naar huis kon vliegen. Op Kuala Lumpur heb ik 24 uur in een 5-sterren hotelkamer gezeten...wat een luxe!
Nog even terug naar Nieuw Zeeland. De laatste dagen in de Bay of Islands, van 15 tot 20 december, was een heerlijk eindpunt van de reis. Pahia is een klein maar toeristisch plaatsje aan de oostkust ten noorden van Auckland. Ik heb er 3 dagen in een hostel gezeten. Een dolfijnentoer was wel het hoogtepunt van deze dagen. We hebben er heel veel gezien. Het zwemmen ging helaas niet door vanwege de kleintjes.
Op Russel island heb ik lekker aan het strand gelegen, gezwommen in de pacific ocean en het lokale museumpje bezocht.
Vanuit Pahia heb ik een dagtocht naar Capa Reinga gemaakt. Het meest noordelijke puntje van het noorder eiland, waar de Tasman sea en de pacific ocean samen komen. Tijdens de rit naar boven hebben we gesandboard...met een bodyboard van een hoge zandduin 'vliegen', het was behoorlijk spannend, maar ook erg gaaf om te doen!
De laatste twee dagen in de Bay of Islands heb ik aan de westkust doorgebracht, bij Hokianga. Dat was een van de meest speciale plekken waar ik tijdens deze reis geweest ben. De meeste backpackers hebben 'geen tijd' voor deze stop. Het is dus heel rustig en afgelegen. Ik heb er de 'footprints tour' gedaan, een tocht door het bos, geleid door Maori's die ondertussen heel wat vertellen over hun cultuur en traditionele liederen zingen om de natuur 'goed te stemmen'. Doel van de toch was de oudste kaori boom ter wereld: Tane Mahuta. Deze oerbomen waren een inspiratie voor de filmmakers van lord of the rings, de pratende bomen zijn hierop gebaseerd.
De laatste twee dagen in Auckland heb ik nog een avondje doorgebracht met Karol en Sylwia, het Poolse stel dat ik tijdens de Groovy Grape tours heb leren kennen. Zij sloten hun reis net als ik vlak voor kerst in Auckland af. De laatste dag heb ik natuurlijk veel geshopt en nog met een boot naar Waiheke island gevaren, een eiland in de baai van Auckland. Met een Amerikaan die ik in het hostel tegen was gekomen heb daar ik nog even een wijntje gedronken.
De vlucht van Auckland naar Kuala Lumpur duurde 10 uur en verliep prima. Anders was de vlucht van KL naar Amsterdam, maar ook die hebben we - met wat vertraging - overleefd. Het weerzien met de familie en zeker ook met Quinten en Sophie (wat zijn ze gegroeid!!) was te gek!
Tijdens zo'n reis besef je weer wat fijn is aan het kringetje om je heen. Ik heb weer lekker genoten van de wijntjes en gezellige avondjes.
En de komende maanden, jaren, zal ik nog heel wat flashbacks meemaken naar deze ontzettend mooie reis. Ik zal er nog lang, heel lang, heel veel plezier aan beleven!!