Walvissen,zeehonden,pinguins en andere waterratten
Door: Astrid
Blijf op de hoogte en volg Astrid
08 December 2008 | Nieuw Zeeland, Wellington
Even verderop zagen we zeehonden en een had net een jong gekregen. Je kunt het op de foto goed zien. De zeemeeuw naast de zeehond is op jacht naar de moederkoek...lekker voedzaam!
Een dag later kwam ik aan bij het meer (lake) Tekapo. Het is een prachtig gletsjer meer, aan de voet van de hoogste bergen van Nieuw Zeeland, Mount Cook. Het water is hemelsblauw! Te paard de omgeving verkennen was weer een nieuwe ervaring!
Kaikoura is een klein dorp aan de kust, waar de zeehonden die op de rotsen in de zon liggen te 'bakken' niet te tellen zijn! Kaikoura is bekend omdat voor de kust veel walvissen zwemmen. Het kustwater is heel voedzaam en daar komen de walvissen opaf. Ik heb een boottocht gemaakt en we zagen 8 walvissen. Dat is veel meer dan normaal, gemiddeld zien mensen 2 per tocht. Ik had weer eens enorm geluk!
Een busrit naar Nelson, aan de noordkust van het zuideiland, bracht me in het Abel Tasman Nationaal Park. Het park is vernoemd naar de Nederlander Abel Tasman, die ook de kust van Nieuw Zeeland (evenals die van Australie) ontdekte tijdens een van zijn reizen in 1642. De tijd van de VOC!
Het Nationale Park is ontzettend mooi, je kunt er op de zee kayakken (en intussen zeehonden zien!) en prachtige wandelingen gemaakt. Ik heb een combinatie van kayakken en wandelen gedaan.
De volgende dag heb ik de bus naar Picton genomen, om met een boot van het zuid- naar het noordeiland te varen. De tocht duurde 3 uur! De haven in het noordeiland is die van Wellington, de hoofdstad van Nieuw Zeeland. Daar ben ik nu. Woensdag vertrekt de bus richting Napier en zo maak ik langzaam mijn weg naar het noorden om uiteindelijk in Auckland aan te komen. Maar dat duurt nog wel even!
Charlie, het was helaas geen kiwi op de foto hoor. Dat was een 'weka' en inderdaad deze vogel lijkt best wel op een kiwi. In ieder geval ook een loopvogel. Leuk Boohon, dat je het allemaal zo vet vindt...! Hoe is het op de Terebint?
Jullie hebben natuurlijk allemaal Sinterklaas gevierd op school, was het gezellig?! En vanaf vandaag in de kerstsfeer. Wat gaat het snel! Veel plezier de komende tijd!
08 December 2008 - 09:16
Anja En Daniel:
Wat geweldig zo te paard, idd een nieuwe prachtige ervaring!
Moet zeggen dat je ook heel blij kijkt bij je patatje en bitterbal haha..ja de Sint was leuk en gezellig, op school was het ook allemaal erg leuk,..nu op naar de kerst, dat is wel heel apart bij jou, zomaar de kerstman met de zon hoog aan de hemel..
Nog veel plezier en groetjes van ons hier... -
08 December 2008 - 20:17
Nicoooooo:
Wat bende ge toch een stoer wijf! -
09 December 2008 - 13:16
Zussie:
Genieten!! En wij genieten mee!
Big hug
Thel -
10 December 2008 - 15:48
Daphne:
Hoi juf wat leuk dat u hebt paardgereden! Dat zou ik ook wel willen! (haha)
Met Sinterklaas was het ook heel gezellig thuis. Maar op school was het ook leuk. Fabian had mij en ik had Celine!
Gelukkig komt u snel weer terug!