On the road - Reisverslag uit Sydney, Australië van Astrid Joziasse - WaarBenJij.nu On the road - Reisverslag uit Sydney, Australië van Astrid Joziasse - WaarBenJij.nu

On the road

Door: Astrid

Blijf op de hoogte en volg Astrid

31 Augustus 2008 | Australië, Sydney

Hallo allemaal!

Vandaag zijn we in Broome aangekomen, het einde van onze autotocht. Vanuit Perth zijn we vertrokken en we hebben 3900km gereden, in 10 dagen tijd! We hebben heel wat meegemaakt onderweg, veel gezien!
Dieren in het wild: kangaroes (vanmorgen nog op de camping), emoes (grote loopvogels, ook 'gewoon' in het dorp), wilde koeien, dingo's (wilde honden), walvissen, zeekoeien, dolfijnen, schildpadden, bultroggen...En dat allemaal in het wild, het is hier Burgers Zoo in het groot!
We hebben gesnorkeld bij koraal en daar de mooiste vissen gezien. Yvonne (een vriendin uit Leiden, antwoord op jouw vraag Charlie) heeft zelfs een haai gezien! Ze zijn hier niet gevaarlijk, in deze tijd van het jaar dan, vanaf oktober kun je hier beter niet zwemmen. Dan zwemmen er ook haaien die mensen aan kunnen vallen...De vrouw bij de toeristeninformatie zei dat ze 'een professionele haaienzwemster' was, fijn!
Na de eerste week langs de kust te hebben gereden, zijn we de afgelopen dagen in het binnenland geweest, in het Karinjini Nationaal Park. Bij het plaatsje Tom Price sliepen we in een caravan park. Met 6 motorrijders uit Nieuw Zeeland hebben we een ontzettend leuke avond gehad, veel gelachen om het kaartspel dat we speelden.
Vandaag zijn we dus in Broome aangekomen, na een rit van 1000km, de langste van alle. We gaan hier lekker genieten van zon, zee en strand. Donderdag gaan we door naar Kununurra, in the Kimberleys Nationaal Park. We gaan er een pleziervlucht maken, zoals Floortje Dessing ook in RTL travel heeft gedaan: http://www.rtl.nl/reizen/rtltravel/bestemmingen/oceanie/australie/home/
Klik hier eens op en zoek Western Australie, dat is wat we nu net gedaan hebben. Ook Broome-Darwin, dat gaan we de komende twee weken doen. Hier zit ook een film bij van de rondvlucht die we gaan doen (deel 2 geloof ik).
Jullie beginnen morgen alweer aan school! Tjee, het is wel raar om hier te zitten hoor. Ik zal aan jullie denken morgen. Heel veel plezier, het is vast weer even spannend om te beginnen. Maar ook heel leuk om iedereen weer te zien, toch?! Allemaal de groetjes van mij!

Astrid

• 01 September 2008 - 14:45

Caroline:

Hej lieve As! wat fijn dat de foto´s gelukt zijn en ik moet zeggen, je doet het best goed als fotograaf :)Erg leuk om te zien en te horen allemaal. Dikke kus voor jou

• 02 September 2008 - 18:19

Charlie Liao:

Nou nou,i ben eigenlijk wel jaloers op de kinderen want zij mogen wat later na school(woensdag) en ik moest maandag al!
    Nou hee leuk juf!
    dank u voor het antwoord
    Doei!

Charlie

• 03 September 2008 - 05:01

Anja En Daniel:

Geweldig zeg deze site! Wat een prachtige reis hé! Wij gaan zo weer naar school, Daniel slaapt nog, maar zal zeker ook een berichtje achterlaten deze week. De school is prachtig! Tot later!! En welterusten voor zometeen haha

• 03 September 2008 - 07:39

Han:

dag astrid
    wat een reis heb je al achter de rug,zeg. 2 weken geleden zijn we van vakantie teruggekomen uit afrika. Voor ons geldt:gereisd. Jij hebt nog veel voor de boeg. Heel veel plezier.
    Carla en Han.

• 03 September 2008 - 13:47

Ellen, Jordy En Paul:

Hoi Astrid,

Leuk hoor dat je het zo naar je zin hebt!! Geniet er lekker van! Leuke foto's hoor.. We zijn inmiddels verhuisd en het is een leuk huis geworden, precies zoals ik in gedachte had. De keuken is een plaatje, helemaal te gek.
    We hebben nog best veel dingen te doen, maar dat hoort erbij he, alles kan niet in een keer. Jordy's kamer is nog niet helemaal klaar, maar dat komt snel..Jordy heeft het erg naar zijn zin in zijn nieuwe huis, en is vandaag weer naar school geweest. De school is mooi geworden hoor. Hee geniet nog lekker en we berichten weer. Groetjes vanuit het verre Apeldoorn ;-)

• 03 September 2008 - 14:51

Mascha:

Ha asje,

Wat een geweldige plaatjes!! Phoei, krijg daar wel een relaxed gevoel van als ik dat zo (van achter mijn bureau) bekijk. Wat een mooie dingen heb je allemaal al gezien. And much more to come! We 'trippen' lekker met je mee. Dikke zoen, Mas

• 04 September 2008 - 16:38

Daphne:

Hoi juf. O, ik zou wel mee willen! Het lijkt me zo gaaf! Juf, het is zo`n mooie school. We hebben wel veel kinderen in de klas (25).
    Morgen ga ik bij Celine logeren samen met Yvonne en Anouk. Gezellig! Xxx Daphne.

• 05 September 2008 - 14:55

Moniek:

Wat een heerlijke verhalen en prachtige foto's! Krijg werkelijk kippevel...
    Wij zijn nog steeds aan het kijken waar we naartoe gaan met onze verre reis van 3 weken...ook leuk :-)
    Verder alles goed; met Lars ook; morgen gaan we voor het eerst met de hele fam naar opa (4 generaties Provoost op de pic!!). En blijven met hele fam in bed & breakfast slapen. Wel gezellig.
    Enjoy en tot mails!
    xxx

• 07 September 2008 - 08:56

Boohon:

nou wat een leuke website juf Astrid ik ga volgend jaar naar thailand en Vietnam.
    nog de groeten aan iedereen aan mijn oude klas en mijn oude juf

• 07 September 2008 - 17:52

Daniel:

ik vind het een prachtige school.
    heeft u ook al een echte krokodil gezien? geniet u van alles?
    wat een mooie haaien op die foto ik zou er niet mee durven zwemmen.
    heeft u ook een vogelspin gezien.
    en een zwarte weduwe?
    ik mis u heel erg.
    liefs Daniel xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxjes.

• 08 September 2008 - 08:53

Anne-Marie:

Ha lieve Astrid!
    Wat een leuke site! Even snel een berichtje om je te laten weten dat we je echt gemist hebben tijdens de boekenclub... Het was heel gezellig, daar niet van, maar toch... Alhoewel Hans je bijdrage natuurlijk heeft voorgelezen! Hee, heel veel plezier, geniet ervan! Hans stuurt je het volgende boek toe...

Lieve groet,
    Anne-Marie

• 08 September 2008 - 17:59

Celine:

Hallo Juffrouw,
    De nieuwe school is mooi maar ik mis u heel heel heel erg. Vandaag voor het eerst gymen leuk hoor,met de bus er heen.
    Dikke knuffel

Van: