Koala's, kangaroes, emoes en veel meer! - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Astrid Joziasse - WaarBenJij.nu Koala's, kangaroes, emoes en veel meer! - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Astrid Joziasse - WaarBenJij.nu

Koala's, kangaroes, emoes en veel meer!

Door: Astrid

Blijf op de hoogte en volg Astrid

17 Oktober 2008 | Australië, Adelaide

G'day allemaal!

Met een tour ben ik van Melbourne via de Great Ocean Road en het Nationaal Park 'The Grampians' naar Adelaide gereden. Gisteravond ben ik hier aangekomen, het is de hoofdstad van de staat South Australia.

De trip was erg gaaf, vooral omdat ik koala's heb gezien! Dat was echt heel bijzonder. Ze leven in eucalyptusbomen en die zie je veel in het zuiden van Victoria. De koala's slapen 20 (!) uur per dag, de eucalyptus die ze eten, geeft maar heel weinig energie. Vandaar dat ze heel veel slapen. Koala's slapen in een boom, zodat ze niet verrast kunnen worden door een roofdier.

Veel dieren in Australië zijn buideldieren, zoals een koala, een kangaroe, een wallaby (een kleine soort kangaroe) en een wombat (een soort kruipende beer). Buideldieren krijgen hun jongen op dezelfde manier als alle zoogdieren, maar na de geboorte kruipt het kleintje een paar centimeter naar boven en daar bevindt zich de buidel van de moeder. Het kleintje nestelt zich hierin en drinkt er lekker van de moedermelk. Het kleintje ontwikkelt zich verder en als het groot genoeg is klimt het naar buiten. Het is heel bijzonder om kangaroes rond te zien hoppen met een kleintje in de buidel (het kopje steekt er dan uit)!

Tijdens de lunch zaten de koala's boven ons in de bomen en emoes kwamen langs lopen om een graantje mee te pikken van onze lunch. Dat zie je ook op de foto.

Nu ben ik dus in Adelaide. Vandaag heb ik een fietstocht gemaakt samen met 2 mensen die ik op de tour heb leren kennen. Gezellig hoor, op deze manier ontmoet ik zoveel mensen van landen over de hele wereld! We zijn naar het strand gefietst, Adelaide ligt aan de South Pacific Ocean.

Morgen vertrek ik met de Groovy Grapes tour naar Cooper Pedy, een mijnstadje waar we onder de grond gaan slapen. Dat wordt heel bijzonder! De lokale mensen wonen allemaal onder de grond. Als ze hun huis willen uitbreiden graven ze gewoon een nieuwe kamer! Soms ontdekken ze opaal, een edelsteen, want daar is Cooper Pedy bekend om.

Daarna reizen we door naar Alice Springs waar ik een 3 daagse tour naar Ayers Rock (Uluru is de aboriginal naam) ga maken. We kamperen in de woestijn, onder de sterrenhemel!

Donderdag neem ik dan de Ghan trein terug naar Adelaide (die reis duurt 20 uur) en dan is het bijna tijd voor het huwelijk van Amy en Michael!

Ik hoop dat jullie allemaal een leuke herfstvakantie hebben gehad! Groetjes aan iedereen!

• 17 Oktober 2008 - 16:11

Broer:

Je maakt een hoop nieuwe vrienden zie ik. Had je goed contact met de kangoeroes? Of val je meer op emoes? Helemaal top hoor wat jij allemaal doet en ziet, vooral die great ocean road.

Cheerz, Bro!

• 18 Oktober 2008 - 10:46

Mascha:

Hi Asje,

Leuk dat je zoveel foto's plaatst. Krijg er helemaal de kriebels van ;-) Hier alles goed, hebben een geweeeeeeeeeeeeeeldige dag gehad vorige week. Nooit geweten dat het zo leuk zou zijn ,haha. Sven is nu heel erg druk met zijn nieuwe job, maar de vakantie staat geboekt. Eind november naar Curacao, kunnen wij ook weer even van het zonnetje genieten. Dikke x, bedankt voor je sms en geniet!

X-Mas en de rest

• 18 Oktober 2008 - 16:39

Hazel:

heeey Juf Astrid !!
    dei foto,s zij egt gaaf !!
    op school gaat het goed de school is egt heel groot maar we missen je ook !! rekenen gaat super!! met spelling haal ik hoge cijfers taall is ook goed
    ik hoop dat u snel weer komt

groetjes: u leerling hazel

• 23 Oktober 2008 - 11:37

Zussie:

Hi As,

Krijg kippenvel van je verhalen en foto's. Wat een bijzondere ervaring(en)! Vandaag ben je dus je lange reis naar Adelaide begonnen. Goede reis!

Veel liefs,
    Anoes

• 24 Oktober 2008 - 15:57

Monique :

Ha lief nichtje, wat n te gekke foto's, en mooie ook, je kunt prima foto's maken, dus die hobby delen we. Afgelopen week was ik èn bij Rene en Anoes èn bij Thel & Row op bezoek, en nu mis ik je!!!!!!!!! We zijn al op de helft hè? Prachtioge foto in het rood op de fiets! Have fun, geniet van je vrijheid. Liefs enige echte tante

• 03 November 2008 - 15:25

Hazel :

eeh die reactie boven van de naam hazel is niet van mij Juf soryy iemand anders heeft dt gedaan.

• 05 November 2008 - 17:22

Charlie:

He lang niet meer gezien!
    Gaat het surfen al goed?
    Ik zie dat je het echt naar je zin hebt!
    Maar de plezier duurt niet eeuwig.
    Verder hebben we op school Kanjertraining das echt heel leuk.
    Het antwoord op mn vraag komt nog.

Charlie